Nieuws

Als school gebruiken wij Social Schools als voornaamste communicatiemiddel.

Via Social Schools ontvangt u alle nieuwsbrieven en vind u de uitgebreide agenda terug. 

 

Heeft u nog geen Social Schools, maar zit uw kind wel al bij ons op school? Meld u dan hiervoor aan bij Richard of Yvette.
Foto bij artikel Groene Schooldagen

Groene Schooldagen

28 juni 2023 - Ook de bovenbouw heeft de Groene Schooldag erop zitten. Zo heeft groep 5 waterdiertjes gevangen in het prachtige Prinsenbos! Deze hebben ze daarna met de loep en de zoekkaart bekeken om er achter te komen welke diertjes ze gevangen hadden. 
Foto bij artikel Mauritshuis

Mauritshuis

20 juni 2023 - Vandaag zijn groep 1 en 2 op bezoek geweest bij Maurits Muis in het Mauritshuis! De kinderen hebben schilderijen bekeken en mochten zelf ook een schilderij maken! Wat was het een leuke dag.
Foto bij artikel Oogsten!

Oogsten!

19 juni 2023 - Maanden geleden hebben we de moestuin gevuld, vandaag mochten we de eerste groente oogsten. 2 kg aardappels en lekkere tuinbonen! We hebben gelijk alle preiplantjes wat meer ruimte gegeven. Nu is het weer aan de ????.
Foto bij artikel Waterfeest

Waterfeest

15 juni 2023 - Om de hitte te bestrijden hadden we een heerlijk waterfeest. Wat is er leuker dan samen met je klasgenoten met water te spelen!
Foto bij artikel Rijksmuseum

Rijksmuseum

12 mei 2023 - Groep 7 en 8 zijn vandaag naar het Rijksmuseum geweest. Dit was wel heel bijzonder: De Nachtwacht, De Gouden Eeuw en zelfs Van Gogh kwam voorbij... Zeer interessant!
Foto bij artikel Bodemdiertjes

Bodemdiertjes

08 mei 2023 - Groep 7 ging er vandaap op uit. Zij gingen naar het Prinsenbos om Bodemdiertjes ter zoeken. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke wandeling om het meer.  
Foto bij artikel Koningsspelen

Koningsspelen

21 april 2023 - Wat een topochtend: turnen, zwemmen, vuurtje stoken, expeditie Koningsspelen, bowlen, boogschieten en nog veel meer!

 

Foto bij artikel Kamp

Kamp

06 april 2023 - We kijken terug op een fantastisch kamp! Levend Stratego, fietsen naar Het Museonder, Park De Hoge Veluwe, patat eten, voetbal kijken, spelletjes spelen, Vossenjacht, te veel om op te noemen. We hebben genoten van 3 prachtige, zonnige en drukke dagen!

 

Foto bij artikel Buitenlesdag

Buitenlesdag

05 april 2023 - Deze week was de Nationale Buitenlesdag. Vandaag hebben alle groepen buiten les gekregen. We maakten gebruik van de buitenlokalen en de pleinen. Wat een mooi weer om samen buiten te leren☀️
Foto bij artikel Muziek

Muziek

16 maart 2023 - Groep 7 krijgt muziekles, verzorgd door de Lierse muziekverenigingen.

Trombone en dwarsfluit! #talentontwikkeling

Foto bij artikel Carnaval

Carnaval

17 februari 2023 - Carnaval op De Vlieten! ???? Zelfs prins Carnaval en de Raad van 11 waren aanwezig! Wat was het toch een feest! ????????????‍♀️ AAALLLAAAFF!! 
Foto bij artikel Letterfeest

Letterfeest

07 februari 2023 - De kinderen in groep 3 hebben alle letters geleerd en dat hebben we dan ook groots gevierd! ???? Letterspeurtocht, letter gym, letter koekjes versieren, letter bingo en letter feesthoeden, een hele boel letters dus! ???? We hebben dit mooie feest afgesloten met een diploma uitreiking, waar alle ouders bij aanwezig waren! Wat zijn we toch trots op ze! ???? #letterfeest #letterfeestingroep3???? 
Foto bij artikel Braakballen

Braakballen

03 februari 2023 - Groep 4 heeft vandaag braakballen van een uil bestudeerd. We vonden allerlei botjes van een muis terug in de braakballen. Sommigen vonden het eerst nog wat spannend, maar uiteindelijk was iedereen nieuwsgierig naar meer!
Foto bij artikel Thank you!

Thank you!

24 januari 2023 - Afgelopen december heeft Anouk 130 euro ingezameld tijdens een door haar georganiseerd 'Gemaskerd bal'. Vandaag bestellen meester Richard en Anouk daar Engelse boeken van voor in onze eigen schoolbibliotheek. Anouk, thank you!
Foto bij artikel Et giet oan!'

Et giet oan!'

15 december 2022 - Wat een feest, groep 3 t/m 8 op het ijs bij ijsbaan de Lier #hardgaatie. En alle kids hebben ook nog genoten van heeeeerlijke warme chocolademelk van onze "vrienden van De Vlieten". Bedankt!
Foto bij artikel Paarse vrijdag

Paarse vrijdag

09 december 2022 - De Vlieten hebben we vandaag weer Paarse Vrijdag gevierd! ???? Naast alle mooie paarse outfits werden ook alle nageltjes mooi paars gelakt! De kinderen hebben vandaag allemaal geleerd over dat ze mogen zijn wie ze willen zijn #paarsevrijdag???? ????️‍????
Foto bij artikel Sint op bezoek

Sint op bezoek

05 december 2022 - Wat was het toch weer gezellig vandaag! Een hoop prachtige surprises en een hoop blije gezichten. 5 december op zijn best! ????
Foto bij artikel Kinderopvang De Blauwe Baron is geopend!

Kinderopvang De Blauwe Baron is geopend!

01 december 2022 - Vandaag gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Ons kinderdagverblijf opent zijn deuren! Samen met kinderopvangorganisatie “De Lange Keizer” zorgen we ervoor dat ook de allerkleinsten een plekje bij ons hebben. Hierdoor ontstaat er één vloeiende leerlijn van 0 tot 12 jaar. Ook interesse in ons kinderdagverblijf? Stuur een berichtje naar ilona@delangekeizer.nl.
Foto bij artikel Pieten in opleiding

Pieten in opleiding

30 november 2022 - Er is vandaag druk geoefend om pakjes te bezorgen door allerlei Pietjes. ???? We hebben er daardoor een hoop nieuwe Pieten bij, want ze hebben allemaal hun Pieten diploma verdiend! ????
Foto bij artikel Herfstwandeling

Herfstwandeling

28 november 2022 - Groep 3 en 4 zijn vandaag op herfstwandeling geweest! ???????? Wat hadden de bomen toch een mooie kleuren en hebben we een hoop mogen leren! ????????
Foto bij artikel Gewonnen schoolreisje

Gewonnen schoolreisje

15 november 2022 - Onlangs wonnen wij de textielrace 2022. Als prijs kreeg groep 7 een schoolreis cadeau. Vandaag zijn zij op bezoek gegaan bij Nemo Science Museum! De kinderen hebben hier een heel leuke een leerzame dag beleefd. Bedankt textielrace.
Foto bij artikel Ervaringscircuit

Ervaringscircuit

13 november 2022 - Groep 8 kreeg deze week les van het gehandicaptenplatform. Via een ervaringscircuit hebben de leerlingen zelf kunnen ervaren tegen welke problemen gehandicapten aanlopen in het dagelijks leven. Een leerzame ochtend!
Foto bij artikel De strijd tegen het water

De strijd tegen het water

10 november 2022 - Groep 6 is vandaag naar de Waterkering in Hoek van Holland geweest. Een leuk en leerzaam bezoek over het gebruik van water en hoe ons land beschermd wordt tegen water!
Foto bij artikel Gi-ga-groene tentoonstelling

Gi-ga-groene tentoonstelling

01 november 2022 - Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar Gi-ga-groen. Een perfect thema voor ons als groene school. In alle groepen werd er geleerd, geknutseld, getekend en geschreven aan de hand van diverse biotopen. Zo kreeg de bovenbouw les van een echte kinderboekenschrijver en de onderbouw een groene voorstelling. Ook werden onze jaarlijkse gouden en zilveren griffels uitgereikt. Op een projectavond werden alle families in de gelegenheid gesteld om alles te komen bekijken. Een mooie start van de herfstvakantie. 
Foto bij artikel Vlieten wint de textielrace!

Vlieten wint de textielrace!

14 oktober 2022 - Een maand lang hebben wij samen hard gewerkt om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit heeft geresulteerd in een prachtig resultaat: 6046 kilo textiel! De kinderen van groep 7 hebben hiermee als prijs een schoolreisje naar Nemo Science Museum gewonnen! Wij zijn enorm trots op de inzet van onze leerlingen en dankbaar voor alle hulp die wij hebben mogen ontvangen. Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor alle hulp! Samen gaan we voor een duurzamere wereld, met OBS De Vlieten voorop!
Foto bij artikel Dode hoek

Dode hoek

06 oktober 2022 - Vandaag was vrachtwagenchauffeur Guus bij ons in groep 7. Hij was hier om de kinderen te leren wat 'De Dode Hoek' is van een vrachtwagen en hoe je daar in het verkeer mee om moet gaan. Een les die levens kan redden, bedankt Guus en rijschool Wortelboer!
Foto bij artikel Egels op bezoek

Egels op bezoek

05 oktober 2022 - Vandaag hebben de kleuters bezoek gehad van Egelopvang het Stekeltje. Alle kinderen mochten een egel aaien. Dat was best stekelig! Egelopvang Het Stekeltje bedankt!
Foto bij artikel Binnenbos

Binnenbos

02 oktober 2022 - De groepen 4,5 en 6 kleuren dit jaar letterlijk groen. In deze groep heeft ieder kind namelijk zijn/ haar eigen plantje gekregen en is verantwoordelijk voor de verzorging daarvan. 

Zonlicht, water en een beetje liefde... Daar worden ze heel blij van! #groeneschool

Foto bij artikel Techniek

Techniek

30 september 2022 - Groep 8 is op de dag van de Westlandse Techniek) op bezoek geweest bij WPS en Stolze. Ze mochten hier snuffelen aan de werkzaamheden van deze bedrijven en zelf de handen laten wapperen. Het was een zeer geslaagde ochtend. WPS en Stolze bedankt!
Foto bij artikel Team in het bos

Team in het bos

20 september 2022 - Wij zijn met ons team op studietweedaagse geweest op de Utrechtse Heuvelrug????. Wat hebben we toch veel geleerd en plezier gehad! ???? We hebben deze twee dagen aandacht besteed aan onze leerlijnen van de creatieve vakken en ons natuur onderwijs. We zijn niet voor niets de groenste school van Nederland!
Foto bij artikel Schoolreis

Schoolreis

16 september 2022 - Wat hebben we het toch naar ons zin gehad in het Linnaeushof! Hoewel het weer op sommige momenten wat beter kon, was het voor onze leerlingen één groot feest! ????????. Linnaeushof graag tot ziens!
Foto bij artikel Moestuin

Moestuin

12 september 2022 - De planten en groenten in onze moestuin zijn flink doorgegroeid tijdens de zomervakantie. Zo hebben we de grootste courgette van het Westland geoogst. Groep 6 heeft deze vervolgens verwerkt tot een heerlijk courgettesoepje. #gezondkanooklekkerzijn
Foto bij artikel Wij zijn begonnen!

Wij zijn begonnen!

22 augustus 2022 - Na een fijne en welverdiende vakantie zijn alle lessen vandaag hervat. Wat waren we blij om alle leerlingen weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen. We zijn er helemaal klaar voor om er weer een topjaar van te maken!
Foto bij artikel Talentenshow

Talentenshow

06 juli 2022 - Wij hebben het schooljaar feestelijk afgesloten met een talentenshow. Er was een divers aanbod te zien. Er werd o.a. geturnd, gerapt, gevoetbald, gedanst, toneel gespeeld, gezongen en gitaar gespeeld. Rosalie ging er met haar prachtige gitaarspel met de prijs van de onderbouw vandoor. Mia werd met haar lied de winares van de bovenbouw. 
Foto bij artikel Afscheid groep 8

Afscheid groep 8

05 juli 2022 - Deze week hebben wij afscheid genomen van groep 8. De week startte met het opvoeren van de musical "Wie steelt de show?". Na de afscheidsavond hebben we de kinderen met de gehele school uitgezwaaid. Ten slotte hebben zij genoten van een afscheidsdag in Duinrell. Na de zomer gaan de kinderen naar het Voortgezet Onderwijs. Wij wensen hen daar veel succes toe en hebben er alle vertrouwen in dat deze kanjers er daar een groot succes van zullen gaan maken. 
Foto bij artikel Oogstfeest

Oogstfeest

01 juli 2022 - Dankzij Rijkszwaan hebben wij dit jaar met groot succes een zaaiprogramma gevolgd. In het voorjaar hebben de kinderen allerlei groenten gezaaid in onze moestuinen. Deze groente werd afgelopen vrijdag geoogst en direct verwerkt tot heerlijke groentekoekjes. Onder begeleiding van een heuse kok heeft groep 8 zich uitgeslooft om voor de gehele school groentekoekjes te maken. 
Foto bij artikel Groene schooldagen

Groene schooldagen

15 juni 2022 - Na twee jaar afwezigheid, vanwege alle Covid-maatregelen, konden we eindelijk weer Groene Schooldagen organiseren. En wat waren deze een groot succes! Er was een zeer divers programma. Zo hebben onze kleuters een modderdag gehad, ging groep 6 op bezoek bij een paprika-teler en ging groep 8 kijken bij de Lelies van de familie Moerman. 
Foto bij artikel De 39e vogelcursus zit erop!

De 39e vogelcursus zit erop!

13 juni 2022 - Voor de 39e keer is de vogelcursus van meester Dan afgerond.

De basiscursus over de meest voorkomende vogels in en om het dorp werd afgesloten met het behalen van het felbegeerde diploma. Hierbij werd zowel het herkennen van het vogelbeeld als het geluid getoetst.

De kinderen zijn op excursie gegaan naar de vogelplas. De kinderen konden o.a. genieten van doeverzwaluwen, kluten, bergeenden, visdiefjes en kokmeeuwen. Volgend shooljaar vindt de 40e en laatste vogelcurus plaats. Hierna gaat meester Dan na 43 jaar onderwijs met pensioen.

Foto bij artikel €346 voor Oekraïne

€346 voor Oekraïne

17 mei 2022 - Herinnert u zich nog de kinderactie voor Oekraïne? Het toneelspelen was al een succes net als de verkoop van de armbandjes. De betrokken meiden hadden zelfs een flinke lijst aan nabestellingen! Nu alle armbandjes zijn afgeleverd, is de balans opgemaakt. En wat blijkt? De kinderen hebben maar liefst € 346,- opgehaald. Een fantastisch bedrag wat is overgemaakt naar Giro 555. Wij willen alle betrokken kinderen enorm bedanken voor hun inzet.
Foto bij artikel Eerste oogst

Eerste oogst

10 mei 2022 - De eerste en radijsjes zijn geoogst. We hebben hierna direct kunstmest gestrooid, onkruid gewied en water gegeven. Nu is het weer geduld hebben tot de volgende ronde!
Foto bij artikel Koningsspelen

Koningsspelen

21 april 2022 - Eindelijk konden we weer een ouderwets gezellige Koningsspelen organiseren. Er was vandaag een zeer gevarieerd programma. Van dansen tot judo, en van handbal tot survivelen. Alles kwam voorbij. Wij willen de Lierse sportverenigingen bedanken voor hun hulp. Met deze Koningsspelen nemen we ook afscheid van onze gymdocent Niels. Niels bedankt voor de fijne samenwerking. 
Foto bij artikel Fietsexamen voor groep 7

Fietsexamen voor groep 7

20 april 2022 - Nadat het praktijkexamen de eerste keer was afgelast vanwege het slechte weer, zat het weer vandaag juist mee. En met resultaat. Alle leerlingen zijn geslaagd voor hun fietsexamen. Gefeliciteerd allemaal!
Foto bij artikel Kamp

Kamp

14 april 2022 - Groep 7 & 8 kunnen terugkijken op een fantatastisch schoolkamp. Het weer zat enorm mee en de locatie op de Hoge Veluwe was net als anders fantastisch! De kinderen hebben o.a. gefietst, gesport, met de boerderij dieren geknuffeld, gespeeld in het bos, gegriezeld en zeer weinig geslapen ;). Een van de hoogtepunten was de geboorte van twee geitjes. Dit doen we olgend jaar graag opnieuw!
Foto bij artikel Ouders in de groep

Ouders in de groep

08 april 2022 - Contact tussen ouders en school is enorm belangrijk. Door alle Cornonamaatregelen was dit een gehele tijd erg lastig en vond het contact voornamelijk digitaal plaats. Door alle versoepelingen was het nu weer mogelijk een kijkweek te organiseren. Alle ouders kregen de mogelijkheid een les van hun kinderen bij te wonen. Er werd hier goed gebruik van gemaakt. Naast gym- reken-, taal-, lees- en andere roosterlessen, was er dit jaar ook in groep7 een gastles over duurzame energie te bekijken. 
Foto bij artikel Boomplantdag

Boomplantdag

17 maart 2022 - Naast de fietsbrug, 'de Snelbinder', ligt de oudste woning van het Westland, 'buijtenplaets de Vlietwoning'. Deze boerderij, die al in de 12e eeuw werd genoemd, wordt door talloze vrijwilligers langzaam weer gerestaureerd. Er valt nog veel te doen, maar door sponsoring was het nu mogelijk om een begin te maken met de aanleg van beplanting die bezoekers gaat voorzien van eetbare zaken. Als 'groenste school' was groep 7 uitgenodigd om wethouder Leen Snijders te assisteren bij het planten van de eerste boom.
Foto bij artikel De Vlieten op televisie

De Vlieten op televisie

08 maart 2022 - RTL4 heeft vandaag bij ons op school gefilmd voor het programma "Dit is Holland". We hopen op een mooie rapportage over onze school. Spannend! Wij zijn terug te zien op:

29 mei 14.00-14.30
04 juni 11.00-11.30

Kijken jullie allemaal met ons mee?

Foto bij artikel Zadenproject

Zadenproject

20 februari 2022 - Afgelopen donderdag ontvingen wij het allereerste zadenpakket van Rijk Zwaan! ,

Daar gaan we de komende tijd nog veel plezier aan beleven. Rijk Zwaan en Wntweb, bedankt!

Foto bij artikel Dierenlogeerweek

Dierenlogeerweek

17 februari 2022 - Wat een feest! Deze week hadden wij op de Vlieten weer een aantal logees.

Ratten, konijnen, cavia's en slangen. Het was een mooie beestenboel!

Foto bij artikel Wilgen Knotten

Wilgen Knotten

08 februari 2022 - Groep 8 heeft een heerlijke middag gehad bij De Wollebrand. In het zonnetje hebben de kinderen heel veel bomen geknot. Ook hebben zij afval opgeruimd en zelfs een vogelnestje gevonden. #De Groene school 
Foto bij artikel Dierenvrienden in actie!

Dierenvrienden in actie!

01 februari 2022 - Nora en Steven uit groep 8 zijn een actie gestart. Zij zamelen statiegeld flesjes (groot en klein) in voor Stichting Dierenlot! Deze stichting komt op voor dieren die verwaarloosd of achtergelaten zijn. U kunt tot 04 april uw statiegeldflessen kwijt bij de hoofdingang. Nora en Steven doen de rest. 

Samen maken we de natuur schoon en de dieren blij!

Foto bij artikel Last Minute Kerstontbijt

Last Minute Kerstontbijt

20 december 2021 - We hebben het schooljaar vervroegd afgesloten met een gezellig Kerstonbijt.

Hart van Nederland heeft hier een mooi verslag van gemaakt.

Dit is terug te kijken via onderstaande link:

Hart van Nederland te gast op De Vlieten.

Foto bij artikel Iedereen mag zichzelf zijn!

Iedereen mag zichzelf zijn!

10 december 2021 - Vandaag hebben wij paarse vrijdag gevierd. Op deze dag vieren wij dat iedereen bij ons op school zichzelf mag zijn!  De dag werd in de verschillende groepen geopend door de leerlingenraad. Deze kinderen hebben goed uitgelegd waar Paarse vrijdag voor staat en waarom we dit als school vieren. Hierna hebben alle leerlingen symbolisch een regenboogvlag laten zetten. In de bovenbouw hebben de voorlichters van het COC extra informatie gegeven. Ook konden alle kinderen hun vragen stellen. In de onderbouw is er een prentenboek voorgelezen.
Foto bij artikel Rommelpiet op bezoek

Rommelpiet op bezoek

26 november 2021 - Gisteren mochten alle kinderen hun schoen zetten. Vandaag bleek de rommelpiet langs te zijn geweest. Alle kinderen moesten met de glijbaan de school binnenkomen. Gelukkig hebben alle kinderen geholpen de rommel op te ruimen. Voor iedereen was er ook nog wat lekkers achtergebleven!
Foto bij artikel Bewegend leren

Bewegend leren

26 november 2021 - Groep 5 heeft vandaag de spellingles buiten gedaan, in het thema Sinterklaas. Op het pakje stond een woord. Dit woord moesten de kinderen schrijven bij de zak met de juiste

spellingregel. 

Foto bij artikel Zwemmen met kleding

Zwemmen met kleding

12 november 2021 - Groep 6 zwom vandaag met kleren aan. Volgende keer zwemmen we zelfs met winterkleding aan. Spannend en leuk! 
Foto bij artikel Complimenten geven

Complimenten geven

10 november 2021 - Wij vinden het belangrijk dat we op een positieve manier met elkaar omgaan. De kinderen van groep 5 hebben elkaar allemaal een compliment gegeven en iets benoemd waar ze trots op zijn! 
Foto bij artikel Het juiste blad

Het juiste blad

03 november 2021 - Vandaag hebben de kinderen van groep 4, druk gezocht naar bladeren van de verschillende bomen rond ons schoolplein. ???????? Ook hebben ze geleerd bij welke boomsoort deze blaadjes horen! 
Foto bij artikel Naschoolse cursussen

Naschoolse cursussen

02 november 2021 - De naschoolse activiteiten zijn van start gegaan. Een groep kinderen weet de juiste snaar te raken tijdens de gitaarlessen. Een andere groep kinderen bereidt zich voor op een baan als DJ. Zal de nieuwe "Martin Garrix" hier tussenzitten?
Foto bij artikel Penselen en griffels

Penselen en griffels

15 oktober 2021 - Traditiegetrouw werden vandaag de Kinderboekenweek prijzen uitgereikt. Nova en Nathan wonnen de zilveren en gouden penseel. Stan en Pien gingen naar huis met de zilveren en gouden griffel. Van harte gefeliciteerd!!!
Foto bij artikel Projectavond

Projectavond

14 oktober 2021 - Als afsluiting van de Kinderboekenweek hielden we vandaag de projectavond.

Alle ouders en kinderen liepen via een route door de school langs alle gemaakte kinderwerkjes. Alle leerkrachten (en de meeste kinderen) waren verkleed in een beroep. Wat fijn om alle ouders weer eens in de school te hebben. Het was dan ook een zeer geslaagde avond!

Foto bij artikel Worden wat je wil

Worden wat je wil

12 oktober 2021 - Alle kinderen hebben vandaag een voorstelling cadeau gehad. Theatergroep ZieZus voerde de voorstelling: "worden wat je wil" op. De kinderen hebben actief meegedaan aan deze improvisatie voorstelling. 
Foto bij artikel Beroepen in de klas

Beroepen in de klas

29 september 2021 - De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan! ???? Dit jaar met het thema: ‘Worden wat je wil’. Alle groepen hebben verschillende ouders op bezoek gehad die de leerlingen iets hebben verteld over hun beroep. ????‍♀️????‍⚕️????‍???? We willen de ouders daar enorm voor bedanken! ????
Foto bij artikel Kraanwaterdag

Kraanwaterdag

22 september 2021 - 
Vandaag was het Nationale Kraanwaterdag. In alle groepen is er les gegeven over water en hoe gezond dit is. In groep 6 onderzochten de kinderen verschillende drankjes. Zij voegden rode koolsap toe om suikers te ontdekken. Hoe roder de kleur, hoe meer suikers.
We ontdekten dat er toch wel erg veel suiker verstopt zit in de drankjes. Dus ook groep 6 wkiest voortaan voor water!
Foto bij artikel Schoolreis op het strand

Schoolreis op het strand

03 september 2021 - De onderbouw sluit de eerste schoolweek op het strand af. De kinderen hebben met sleepnetten krabbetjes en kleine visjes gevangen. In de duinen zijn zij in de huid van de egel en de vos gekropen. Wij bedanken de natuurschool voor een geweldige dag!
Foto bij artikel Nieuw schooljaar in een fris gebouw.

Nieuw schooljaar in een fris gebouw.

30 augustus 2021 - Vandaag is er een nieuw schooljaar begonnen. Wat fijn om alle kinderen weer terug te zien! In de vakantie is er hard doorgewerkt. Hierdoor starten wij het nieuwe jaar in een opgeknapt en fris gebouw. Welkom terug allemaal!
Foto bij artikel Minikamp voor groep 7

Minikamp voor groep 7

16 juli 2021 - Groep 7 kon vanwege alle corona-voorschriften niet mee op kamp. Daarom kregen zij hun eigen minikamp! De kinderen hebben genoten. Ouders bedankt voor jullie hulp!
Foto bij artikel Kleuters in het museum

Kleuters in het museum

14 juli 2021 - Vandaag gingen onze kleuters naar het museum. Wat was er veel te zien! Het was een spannende en leerzame dag!
Foto bij artikel Afsluiting met kamp

Afsluiting met kamp

10 juli 2021 - Onze groep 8 heeft na het opvoeren van een geweldige eindmusical, het schooljaar afgesloten met een fantastisch kamp. Hiermee sluiten deze kinderen ook hun tijd bij ons op school af. Wij wensen hen alle goed toe op hun nieuwe scholen!
Foto bij artikel Keti Koti in de media

Keti Koti in de media

02 juli 2021 - Wij kijken met een veel plezier terug op ons Keti Koti feest.

De WOS heeft hier een mooi beeldverslag van gemaakt.

Ook het AD heeft er uitgebreid aandacht aan besteed. 

Foto bij artikel Expeditie Beachclub

Expeditie Beachclub

29 juni 2021 - Groep 8 heeft zijn eindmusical opgevoerd. In de Rank zaten alle ouders klaar voor een spannend avontuur: Expeditie Beachclub. Wat zijn we trots op alle kinderen!

Groen Schoolplein geopend!

02 juni 2021 - Door het blazen van grote zeepbellen is vandaag ons groene schoolplein geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van de Rabobank, de Ouderraad en De Vrienden van de Vieten.

Allen droegen zij, net als Fonds 1818, financieel bij aan de realisering van het plein. Na de opening kregen alle groepen een les in de buitenlucht door gebruik te maken van de twee buitenklassen.

Vlieten wint E-waste race!

15 april 2021 - Na weken van sparen was afgelopen woensdag het heugelijke moment daar. De Vlieten werd de winnaar van de E-waste race 2021! Uiteindelijk hebben wij maar liefst

2509 apparaten in weten te zamelen, die allemaal gerecycled zullen worden.

Wij willen alle ouders en kinderen bedanken voor hun hulp. Samen hebben wij de wereld weer een stukje schoner gemaakt! 

Buitenlesdag was een succes!

14 april 2021 - Afgelopen dinsdag was de buitenlesdag 2021. Alle groepen hebben buiten een reken- of taalles gehad. De kleuters hebben bijvoorbeeld memory gespeeld. In groep 7 stond er een meetles op het programma. Groep 4 is de les begonnen in de reeds opgeleverde buitenklas. Zo zijn de kinderen actief en educatief tegelijkertijd in de buitenlucht bezig geweest.

Foto bij artikel Een appelboom van groep 8.

Een appelboom van groep 8.

28 september 2020 - Een afscheid in Coronatijd is niet leuk. Toch wilde de groep 8 van schooljaar 2019-20120, nog een afgscheidscadeau geven, ook al was de zomervakantie er al overheen gegaan.
Lees meer ›

Lezen is cool!

16 september 2020 - Wij vinden lezen leuk èn belangrijk! Daarom starten wij dagelijks met 15 min stillezen, hebben we een prachtige nieuwe bibliotheek en komt er maandelijks een medewerker van de bieb langs om nieuwe boeken te promoten! #lezen is cool!!

We zijn begonnen!!!!

08 september 2020 - Wat is het fijn om weer met zijn allen te zijn!

Meester, hadden ze ook blikopeners?

09 december 2019 - Als je iets wilt begrijpen is het belangrijk dat je je kunt inleven. Aanschouwelijk materiaal is daarbij zeer belangrijk. Neem nu bijvoorbeeld de middeleeuwen.

 

In het onderwijs zijn we op visueel- aanschouwelijk gebied al een heel eind vooruitgegaan. Leerkrachten kunnen tegenwoordig gebruik maken van het digitale schoolbord en het internet. En toch is het ook af en toe nodig dat je dingen zelf ervaart; een prachtige natuurfilm is leuk, maar een wandeling door de echte natuur is beter. Filmpjes over ridders zijn spannend, maar je kunt je pas echt inleven als je een beetje het gevoel hebt wat het inhield om jezelf in ijzer op te sluiten. Vraag het de kinderen van groep 6 op De Vlieten. Zij hebben nu een klein beetje een idee.

.