Nieuws

Als school gebruiken wij Social Schools als voornaamste communicatiemiddel.

Via Social Schools ontvangt u alle nieuwsbrieven en vind u de uitgebreide agenda terug. 

 

Heeft u nog geen Social Schools, maar zit uw kind wel al bij ons op school? Meld u dan hiervoor aan bij René of Yvette.

TROTS , TROTSER TROTST op ONZE groep 8!

02 november 2023 - Het eindbedrag van de fancy fair voor het KWF is bekend...................

 

 

 

€ 2.056,26!!!!!!!

 

 

 

Wij willen iedereen die "zijn" steentje heeft bijgedragen ontzettend bedanken!

 

Fancy fair op OBS De Vlieten woensdag 25 oktober. Groep 8 in actie voor het KWF.

26 oktober 2023 - De leerlingen van groep 8 van de openbare school De Vlieten in de Lier hebben zich de afgelopen weken beziggehouden met het organiseren van een fancy fair met het KWF als goede doel van de opbrengst. De aanleiding hiervan komt voort uit de behoefte van de kinderen zelf in deze groep, omdat er meerdere leerlingen in de thuissituatie hiermee te maken hebben. Groep 8 komt in actie!

Al wekenlang worden er lege flessen en blikjes gespaard door de gehele buurt en alle gezinnen van de school, zodat het statiegeld kan bijdragen. In het kader van de groene school en het milieu een mooie bijvangst.

De fancy fair op woensdag 25 oktober was een groot succes. De opkomst was enorm. Vele vaders, moeders, oudere broers en zussen, opa’s en oma’s hebben de school bezocht. Er waren diverse spelen uitgezet door de hele school. Met een echt spookhuis, een escaperoom, wafel bakkers, verkoop van armbandjes, blikgooien, spijkerpoepen, sjoelen, nagels lakken, haren vlechten etc. etc. teveel om op te noemen. Voor ieder wat wils. Ook een rad van fortuin was aanwezig en vele leuke prijzen zijn voor de gekochte loten uitgegeven. Alle leerlingen van groep 8 hadden een mooi t-shirt gekregen met de naam van de school en het logo van het KWF erop.

De eindopbrengst is nog even spannend, maar als ook de laatste flessen zijn ingeleverd, zal het eindbedrag via instagram en facebook bekend worden maken. Zodat vervolgens de gehele opbrengst naar het KWF kan worden overgemaakt.

        

 

    

Foto bij artikel Wereldfeest; Loofhuttenfeest (Soekot)

Wereldfeest; Loofhuttenfeest (Soekot)

05 oktober 2023 - Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om het Joodse Loofhuttenfeest centraal te stellen binnen de school. De Soekotv(gemaakt van takken en de boekenkasten) hebben we op 2 plaatsen gebouwd in de school. De komende 7 dagen kunnen de kinderen daarin lezen, rekenen of tekenen een "uitgelezen" kans dit te combineren met de kinderboekenweek! Daarnaast zal er in de klas aandacht worden besteed aan dit feest!
Foto bij artikel Kinderboekenweek: Bij mij Thuis!

Kinderboekenweek: Bij mij Thuis!

05 oktober 2023 - Start kinderboekenweek "Bij mij thuis"

 

Wij zijn goed van start gegaan, met de kinderboekenweek en lezen erop los van groot tot klein!

Foto bij artikel Groep 8 organiseert ism KWF een fancy Fair!

Groep 8 organiseert ism KWF een fancy Fair!

05 oktober 2023 - In groep 8 is het idee ontstaan om geld in te zamelen voor het KWF. Helaas kennen zij veel kinderen en/of ouders die te maken hebben met de ziekte kanker. Daarom komen ze in actie!

 

 

Fancy Fair
Op woensdag 25 oktober organiseert groep 8 een Fancy Fair. Deze vindt plaats in en om de school. U bent van harte uitgenodigd om van 12.00- 13.00 uur langs te komen, met uw kind(eren).

Foto bij artikel Groene Schooldagen

Groene Schooldagen

28 juni 2023 - Ook de bovenbouw heeft de Groene Schooldag erop zitten. Zo heeft groep 5 waterdiertjes gevangen in het prachtige Prinsenbos! Deze hebben ze daarna met de loep en de zoekkaart bekeken om er achter te komen welke diertjes ze gevangen hadden. 
Foto bij artikel Mauritshuis

Mauritshuis

20 juni 2023 - Vandaag zijn groep 1 en 2 op bezoek geweest bij Maurits Muis in het Mauritshuis! De kinderen hebben schilderijen bekeken en mochten zelf ook een schilderij maken! Wat was het een leuke dag.
Foto bij artikel Oogsten!

Oogsten!

19 juni 2023 - Maanden geleden hebben we de moestuin gevuld, vandaag mochten we de eerste groente oogsten. 2 kg aardappels en lekkere tuinbonen! We hebben gelijk alle preiplantjes wat meer ruimte gegeven. Nu is het weer aan de ????.
Foto bij artikel Waterfeest

Waterfeest

15 juni 2023 - Om de hitte te bestrijden hadden we een heerlijk waterfeest. Wat is er leuker dan samen met je klasgenoten met water te spelen!
Foto bij artikel Rijksmuseum

Rijksmuseum

12 mei 2023 - Groep 7 en 8 zijn vandaag naar het Rijksmuseum geweest. Dit was wel heel bijzonder: De Nachtwacht, De Gouden Eeuw en zelfs Van Gogh kwam voorbij... Zeer interessant!
Foto bij artikel Bodemdiertjes

Bodemdiertjes

08 mei 2023 - Groep 7 ging er vandaap op uit. Zij gingen naar het Prinsenbos om Bodemdiertjes ter zoeken. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke wandeling om het meer.  
Foto bij artikel Koningsspelen

Koningsspelen

21 april 2023 - Wat een topochtend: turnen, zwemmen, vuurtje stoken, expeditie Koningsspelen, bowlen, boogschieten en nog veel meer!

 

Foto bij artikel Kamp

Kamp

06 april 2023 - We kijken terug op een fantastisch kamp! Levend Stratego, fietsen naar Het Museonder, Park De Hoge Veluwe, patat eten, voetbal kijken, spelletjes spelen, Vossenjacht, te veel om op te noemen. We hebben genoten van 3 prachtige, zonnige en drukke dagen!

 

Foto bij artikel Buitenlesdag

Buitenlesdag

05 april 2023 - Deze week was de Nationale Buitenlesdag. Vandaag hebben alle groepen buiten les gekregen. We maakten gebruik van de buitenlokalen en de pleinen. Wat een mooi weer om samen buiten te leren☀️
Foto bij artikel Muziek

Muziek

16 maart 2023 - Groep 7 krijgt muziekles, verzorgd door de Lierse muziekverenigingen.

Trombone en dwarsfluit! #talentontwikkeling

Foto bij artikel Carnaval

Carnaval

17 februari 2023 - Carnaval op De Vlieten! ???? Zelfs prins Carnaval en de Raad van 11 waren aanwezig! Wat was het toch een feest! ????????????‍♀️ AAALLLAAAFF!! 
Foto bij artikel Letterfeest

Letterfeest

07 februari 2023 - De kinderen in groep 3 hebben alle letters geleerd en dat hebben we dan ook groots gevierd! ???? Letterspeurtocht, letter gym, letter koekjes versieren, letter bingo en letter feesthoeden, een hele boel letters dus! ???? We hebben dit mooie feest afgesloten met een diploma uitreiking, waar alle ouders bij aanwezig waren! Wat zijn we toch trots op ze! ???? #letterfeest #letterfeestingroep3???? 
Foto bij artikel Braakballen

Braakballen

03 februari 2023 - Groep 4 heeft vandaag braakballen van een uil bestudeerd. We vonden allerlei botjes van een muis terug in de braakballen. Sommigen vonden het eerst nog wat spannend, maar uiteindelijk was iedereen nieuwsgierig naar meer!
Foto bij artikel Thank you!

Thank you!

24 januari 2023 - Afgelopen december heeft Anouk 130 euro ingezameld tijdens een door haar georganiseerd 'Gemaskerd bal'. Vandaag bestellen meester Richard en Anouk daar Engelse boeken van voor in onze eigen schoolbibliotheek. Anouk, thank you!
Foto bij artikel Vlieten wint de textielrace!

Vlieten wint de textielrace!

14 oktober 2022 - Een maand lang hebben wij samen hard gewerkt om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Dit heeft geresulteerd in een prachtig resultaat: 6046 kilo textiel! De kinderen van groep 7 hebben hiermee als prijs een schoolreisje naar Nemo Science Museum gewonnen! Wij zijn enorm trots op de inzet van onze leerlingen en dankbaar voor alle hulp die wij hebben mogen ontvangen. Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor alle hulp! Samen gaan we voor een duurzamere wereld, met OBS De Vlieten voorop!